Afbeeldingen in Outlook

Afbeeldingen vanuit Outlook bewarenAls je vanuit de iPhone mail app afbeeldingen naar jezelf e-mailt en je wilt die op je Windows PC via de Outlook App bewaren dan wacht je een verrassing. Vooral bij meerdere foto’s tegelijk loop je tegen problemen op.

Begin 2021
Sinds januari 2021 kunt u hier last van hebben. Het komt 50% door Apple en 50% door Microsoft. Meestal worden de verschillen in software tussen Microsoft en Apple steeds kleiner, maar in dit specifieke geval helaas niet. Bij het delen van foto’s via de iPhone naar je e-mail adres worden de foto’s in het e-mail bericht ingesloten en niet als bijlage toegevoegd. Hierdoor kan je niet in één handeling meerdere foto’s vanuit het e-mail bericht bewaren op je computer.  Één enkele foto gaat nog wel, dus zal je elke foto handmatig moeten bewaren en dat is best bewerkelijk en tijdrovend. Om het nog erger te maken wordt de map waarin je de laatste foto hebt bewaard niet door Outlook onthouden, waardoor je bij elke foto opnieuw naar de opslag locatie moet bladeren. Best wel lastig dus.

Dit is zo’n gevalletje dat we in techniek één stap voorwaarts gaan en twee stappen achterwaarts marcheren. Misschien is dit zo ontworpen vanwege het verhogen van de e-mail beveiliging, maar ik vermoed van niet.

Er is een omweg.
Er is een workaround om alsnog in één actie alle foto’s tegelijk te bewaren.

  1. Open in Outlook het bericht met de Foto’s
  2. Druk op ‘Beantwoorden’ (Reply) of ‘Doorsturen’ (Forward)
  3. Maak het bericht leeg op de foto’s na (verwijder alle tekst en de handtekening)
  4. Ga naar Outlook menu (bovenin) en selecteer:  ‘Bestand’ > ‘Opslaan als’
  5. Onderin het volgende venster verander je achter ‘Opslaan als’ het formaat naar: ‘HTML (*htm’;’html’)’
  6. Navigeer naar de map waar je de foto’s wilt opslaan
  7. Klik dan op de knop [ Opslaan ]
  8. In de opgeslagen locatie staat een html bestand, met een map die dezelfde bestandsnaam heeft. In de map bevinden zich alle foto’s en nog wat gerelateerde html bestanden.
  9. Haal de foto’s uit de map en gooi daarna het mapje met overige html bestanden in de prullenbak.

 

Nog een optie.
Via de verkenner map ‘icloud-foto’s’ kan je op je PC ook je iPhone foto’s benaderen, dan hoef je ze niet te mailen.