Forceer Win 10 downl.

Microsoft zet tool online om Windows 10-update te forceren
Door Arnoud Wokke, woensdag 29 juli 2015 09:14, 199 reacties • Feedback

Microsoft heeft een tool online gezet, waarmee gebruikers als ze dat willen handmatig het benodigde iso-bestand kunnen downloaden en installeren. De update is kosteloos voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1.

Veel gebruikers in de Benelux lijken de update nog niet te hebben gehad ondanks dat ze die hebben ‘gereserveerd’, maar via de tool op de site van Microsoft kunnen gebruikers de setup starten en de iso op de achtergrond downloaden en daarna op elk moment installeren. Het gaat om een iso-bestand met een grootte van 3GB. Vanuit de tool hebben gebruikers de keuze de pc direct te updaten of een usb-stick klaar te maken voor gebruik in een andere pc.

Microsoft heeft Windows 10 woensdag uitgebracht. De nieuwe versie van het desktop-besturingssysteem is de eerste variant die Microsoft kosteloos aanbiedt aan gebruikers van eerdere versies. In de nieuwe versie brengt Microsoft onder meer het Start-menu terug, maar daarnaast heeft het Redmondse bedrijf zijn oudere browser Internet Explorer vervangen door Edge en zit spraakassistent Cortana in het besturingssysteem. Bovendien zijn updates voor thuisgebruikers niet langer optioneel: Windows installeert ze automatisch na een bepaalde periode, waardoor alle gebruikers beveiligingsupdates zouden moeten binnenkrijgen.