Diefstal beveiliging

Wees dieven te slim af!

Rampzalig is het, wanneer je laptop of mobiele apparaat wordt gestolen. Toch kunt u de dieven van uw apparaat een flinke hak zetten, door vooraf slimme maatregelen te treffen!

Belangrijk: Installeer meteen het gratis te downloaden programma Prey op uw laptop, iPad of mobiele telefoon. [Https://www.preyproject.com]

Help! Mijn apparaat is gestolen!
Uw apparaat is gestolen en nu komt het programma Prey in actie!

1: Geef aan dat uw apparaat gestolen is.

2: Prey verzamelt met tussenpozen informatie en slaat die op in het Prey web portal.

3: Afhankelijk van uw instellingen, toont Prey u het volgende:

  • Google Maps: Met behulp van Google Maps laat Grey zien waar uw apparaat zich bevindt. En Prey doet meer!
  • IP-adres: Prey kan het IP-adres tonen dat door de dief is toegewezen aan uw gestolen apparaat.
  • Webcamfoto: Met behulp van de webcam kunt u foto’s van de dief maken wanneer hij het apparaat gebruikt. De meeste anti-diefstal en veiligheids-apps maken alleen foto’s wanneer iemand een wachtwoord probeert in te voeren op het apparaat. Prey maakt echter foto’s via de voorzijde van het toestel op het moment dat het gebruikt wordt.
  • Vergrendelen: Indien u dat wenst is uw apparaat op afstand te vergrendelen.
  • Alarm: Ook kunt u op afstand een alarmgeluid laten afspelen, dat als een doordringende politiesirene klinkt. In het anti-diefstalgereedschap kunt u de optie SecurityWatchPrey activeren of deactiveren. Bij mobiele telefoons kan dat zelfs via een SMS-commando. Hierdoor kan Prey goed gebruik maken van hun all-at-once-aanpak, waardoor u meer controle heeft. Zelfs zonder een internetverbinding.
  • Hero: Een extra mooie optie is, dat u bij een Android-telefoon een vertrouwd persoon kunt nomineren als “Hero”. Zodra uw SIM-kaart door de dief uit uw telefoon is verwijderd, wordt die Hero via een SMS-bericht gewaarschuwd. Uit de praktijk is gebleken, dat deze berichten al binnen enkele seconden na het vervangen van de SIM-kaart worden verstuurd.

Met deze bewijsgegevens kunt u naar de politie gaan.

Let us Prey

Het meest indrukwekkend aan Prey is, dat de software op bijna elk soort apparaat werkt, zoals Android, iOS, laptops, wat dan ook. Prey laat je drie apparaten toevoegen aan het gratis Prey-account.

Johan Sneek