MacOSX Catalina

Catalina 64bitsSinds oktober 2019 is MacOSX Catalina beschikbaar. Deze update kan menigeen onaangenaam doen verrassen, want oude 32 bits Applicaties zullen niet meer werken onder het Apple Catalina besturingssysteem.

En dat is niet de schuld van Apple, want Apple heeft al heel lang aangekondigd 32bits applicaties niet meer te gaan ondersteunen. Er zijn echter nog veel 32bits Apps in de omloop. Denk daarbij aan de Adobe Apps die in de grafisch branche gebruikt wordt. Adobe heeft het nog niet voor elkaar om zijn software volledig 64bits te maken. Maar vergeet ook niet de plugins die je in de Adobe software kan gebruiken, die moeten ook volledig uit 64bits code zijn gemaakt. Ben je afhankelijk van Adobe software dan adviseert Sneekernet ICT niet te gaan updaten naar MacOSX Catalina, maar te wachten totdat Adobe zijn software op orde heeft.

Controleer regelmatig op de website van Adobe of de compatibiliteits problemen zijn opgelost: zie onderstaande link van Bright met het advies.

https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4878281/adobe-adviseert-installeer-catalina-nog-niet-op-je-mac

Je ontvangst voorlopig nog steeds beveiligingsupdates voor de oudere MacOSX besturingssystemen, mits deze niet meer dan een jaar achter loopt.

Update: medio november 2019
Sneekernet ICT heeft inmiddels vernomen dat sommige Adobe software via de abonnementsvormen goed draaien onder MacOSX Catalina.