Compliment voor Microsoft

NL KeyboardAl heel lang installeert Microsoft een Nederlands toetsenbord bij een nieuwe Windows installatie en dat terwijl ik de eerste Nederlander die een Nederlands toetsenbord gebruikt nog moet tegenkomen. Maar sinds kort is dat na meer dan 30 jaar opeens veranderd. Want het Nederlands toetsenbord wordt niet meer bij een nieuwe Windows installatie standaard geïnstalleerd. Die verandering zie ik als een teken aan de wand.

 

Het heeft natuurlijk wel heel erg lang geduurd voordat Microsoft dit probleem heeft opgelost. Toch vind ik het een positieve ontwikkeling, want hierdoor krijg ik de indruk dat Microsoft veel meer dan vroeger luistert naar haar gebruikers en de vragen van de gebruikers serieus neemt.

Eerlijk gezegd had ik mezelf al bij het toetsenbord probleem neergelegd en verwachtte ik niet meer een oplossing van Microsoft, daarom ben ik er alsnog zo door verrast en uit ik me opnieuw positief over Microsoft.

Ja, ja ik weet het . . . ik ben nog wel een Apple fan, maar de vernieuwde koers die Microsoft vaart sinds Satya Nadellasa aan het roer staat stemt bij alsmaar positiever over Microsoft. Het is een heel mooi voorbeeld hoe één persoon zo veel goeds kan brengen in een zo groot en log bedrijf als Microsoft.

Mijn oprechte complimenten aan Microsoft!

 

Johan Sneek