Houd uw iPhone up-to-date

Wanneer u uw iPhone in een zakelijke omgeving gebruikt kunt u het beste deze up-to-date te houden, doet u dat niet dan is uw telefoon kwetsbaar.

De versies vlak voor iOS 8.2 kampt met zo’n 100 kwetsbaarheden, maar de iOS 7 versie heeft er al meer dan 200.


Bron: René Schoemaker

Een op twee iPhones is onveilig
Grote bedreiging voor bedrijfsnetwerk.

De helft van alle iPhones die in een zakelijke omgeving worden gebruikt, is onveilig. Simpelweg omdat die toestellen gebruik maken van een oudere versie van iOS. En die zijn op meer dan 100 manieren kwetsbaar.

NIEUWS 11-9-2015, 10:41
Volgens onderzoeker Mike Hanley van Duo Labs is een op de twee iPhones die zakelijk worden gebruikt, kwetsbaar doordat het gebruik maakt van een oudere versie van iOS. Dat levert mogelijk problemen op voor de beveiliging van de zakelijke infrastructuur.

De helft van alle iPhones daar gebruikt iOS 8.3 of lager. Daarvan heeft een derde zelfs een oudere versie dan iOS 8.2. Een kwart draait zelfs nog iOS 7 en hebben daardoor maar liefst 230 kwetsbaarheden.

Ins0mnia en Quicksand
De betreffende smartphones zijn kwetsbaar voor aanvallen als Ins0mnia en Quicksand, waarmee door ‘foute’ apps data kan worden gestolen vanaf het bedrijfsnetwerk, zegt Hanley. Apparaten van werknemers die gebruikt worden op het bedrijfsnetwerk moeten altijd up-to-date zijn, vindt hij.