Outlook adressen kwijt

contacts in binBen je pas naar de 365 cloud verhuisd, of heb je en nieuwe computer geïnstalleerd en mis je bijna alle email adressen in de Outlook App die normaliter bij het typen van een email automatisch aanvullen, lees dan verder want er is een truc om de Outlook email aanvul cache te herstellen. Dit artikel geldt alleen voor de Outlook App op een Windows computer.

De Outlook e-mail aanvul-cache bevindt zich in een bestand op een verborgen plaats op je computer. De bestandslocatie van de Outlook aanvul-cache is:
‘C:\gebruikers\<gebruikersnaam>\Appdata\Local\Microsoft\Outlook\RoamCache’,
waarbij de <gebruikersnaam> vervangen dient te worden door de gebruikersnaam op de computer. In deze map tref je vreemde bestandsnamen aan, maar maak eerst een kopie van deze map voordat je verder gaat.

Outlook auto_completeZoek deze map op in de oude Windows computer of in het oude gebruikersprofiel van je Windows computer en kopieer de map met de naam ‘RoamCache’ naar een USB stick of naar een lokatie op het netwerk. Ga terug naar dezelfde map in het nieuwe Windows of Outlook profiel en sorteer de weergave aflopend op: “Gewijzigd op’ zodat het meest recentste bestand bovenin komt te staan. Op de nieuwe Outlook locatie (waar alle adressen ontbreken) bevindt zich een bestand die begint met “Stream_Autostream_….” aangevuld met een vreemde tekenreeks. Dit bestand moet worden verwijderd,  maar voordat je dit bestand verwijderd kopieer je eerst de naam van het bestand. Kopieer de naam door het te selecteren en daarna op de [F2] -toets te drukken en klik er daarna met de rechter muis knop op en kies “kopiëren”. Verwijder hierna het bestand. Vindt hetzelfde ‘vergelijkbare’ bestand op de USB stick of op de netwerk locatie en kopieer het naar de plek waar je het  bestand zojuist hebt verwijderd. Hierna vervang je de naam van de bestandsnaam die nog op het klembord van je computer staat. En . . . Whoalla! je automatische email adressen zijn hersteld in Outlook. Niet genoemd in deze korte handleiding maar wat wel belangrijk is dat Outlook niet actief mag zijn tijdens al deze bewerkingen.

Een andere methode om de Outlook aanvul cache te migreren beschrijft Microsoft in de onderstaande link:
https://support.office.com/nl-nl/article/importeren-of-de-lijst-voor-automatisch-aanvullen-naar-een-andere-computer

Sneekernet ICT