SSD versnelt PC 400%


Recentelijk heeft Sneekernet een Dell computer 4 keer sneller gemaakt. 
Door de interne harde schijf te vervangen voor een snelle Solid State Drive (SSD-schijf) is de Windows computer aanzienlijk sneller geworden.

 

Zelfde pc, eigen vertrouwde omgeving, maar dan sneller.

Natuurlijk kunt men op de bestaande harde schijf het besturingssysteem opnieuw installeren, daar wordt de computer ook weer sneller van. Maar na installatie zal het besturingssysteem gelijk up-to-date gebracht moeten worden. Vaak gaat het update programma in meer dan 4 update sessies, die ieder veel tijd in beslag neemt. Door die gezamelijke updates komt al een klein deel van de fragmentatie weer terug voordat de computer in gebruik kan worden genomen. Om die redenen bevelen wij alleen de SSD-versnelling aan. De gehele inhoud van de interne schijf wordt gekloond naar een nieuwe SSD schijf, zodat u uw computer later weer terug ontvangt precies zoals u die bij ons heeft achter gelaten, maar dan met één uitzondering: uw computer is natuurlijk veel sneller geworden.

Eenmaal snel, blijft snel

En daar kunt u gerust van uitgaan, uw systeem wordt niet meer traag, ook niet door opvolgende updates. Alle nadelen die een harde schijf bezit zijn niet meer aan de orde. Wilt u meer informatie waarom SSD schijven sneller werken dan de conventionele harde schijven, bezoek dan deze sneekernet pagina via deze link: https://www.sneekernet.nl/wp/ssd-snelheid-uitgelegd/

Voordat de upgrade is uitgevoerd hebben we snelheidsmetingen verricht. Hieronder staan de metingen vermeld voor en na de SSD upgrade.

Oude situatie (Harde schijf)
Omschrijving tijd  (sec) gem. (sec) totaal (s)
Aanzetten – tot login 65-95 80 80
Laden van bureaublad 75-155 110 190
Wachten tot muis klaar is 24-30 27 217
Computer uit zetten 50-65 57

 

Nieuwe situatie (SSD schijf)
Omschrijving tijd (sec) gem. (sec) totaal (s)
Aanzetten – tot login 26-27 26,5 26,5
Laden van bureaublad 9 9 35,5
Wachten tot muis klaar is 20 20 55,5
Computer uit zetten 11-17 14