Zoeken op het netwerk

Zoek op het netwerk

Sinds de MacOSX versie uit 2016 ‘Sierra’ is het indexeren van netwerk volumes door Apple geblokkeerd. Dergelijke veranderingen doet ons verlangen om Steve Jobs weer op te gaan opgraven en Tim Cook even te laten afkoelen.

Oplossing in de unix shell
Voordat in 2017 MacOSX ‘High Sierra’ uitkwam was er nog een ‘Apple’ workaround die het zoeken in netwerkbronnen alsnog mogelijk maakte. In de terminal App van ‘High Sierra’ kon je een unix-commando ingeven die het netwerk zoeken weer mogelijk maakte, helaas werkt dat sinds 2017 ook niet meer.

Alternatieve zoek App
Er is gelukkig toch een oplossing voor het zoeken in netwerkbronnen, het is een ‘derde partij’ App, die EasyFinder heet.

Download, installeer en probeer hem uit, hij is gratis. Zorg dat je links in het venster van EasyFinder een snelkoppeling van het netwerk volume zet (door deze erin te slepen), dan kan je hierna dit netwerkbron doorzoeken.

Supersnel

Eigen tests wijzen uit dat de EasyFinder App snel werkt, maar andere gebruikers hebben de EasyFinder App ook getest en melden dat deze App supersnel werkt.

EasyFinder Zoek AppDownload

https://itunes.apple.com/us/app/easyfind/id411673888