€7.500 bespaard door SSD’s

ICT hulp voor ISO gecertificeerd bedrijf.
Onlangs werd de hulp van Sneekernet ICT ingeroepen voor het verrichten van ICT werkzaamheden voor een ISO gecertificeerd bedrijf. Het was een upgrade project waarbij we van 70 computers de harde schijf vervingen voor SSD schijf.
Één van de grootste voordelen van een SSD schijf is dat ze zeer snel zijn, maar ook snel blijven. Zelfs na de nodige systeem updates blijven ze snel, omdat de SSD techniek op een andere manier functioneert dan de conventionele harde schijven.

Aanpak
Het project was een samenwerking tussen de systeembeheerder van de klant, SASK computers en Sneekernet ICT.
De lokale systeembeheerder had reeds een moeder ssd-schijf voorbereid. Deze moeder schijf was voorzien van een nieuwe Windows 7 pro licentie en alle programma’s die de werkplekken nodig hadden. De moeder-schijf gebruikte we voor het klonen naar de 70 nieuwe SSD schijven. Na het klonen pakten we één voor één de computers aan. We hielden rekening met het werkend personeel om zo weinig mogelijk onophoudt te veroorzaken. Tijdens de SSD vervanging is ook het computer geheugen uitgebreid en zijn de computers intern grondig gereinigd. 30 van de 70 computers waren in verband met hun leeftijd aan vervanging toe, de overige 40 computers hadden enkel een flinke upgrade nodig.

Fikse besparing
Door niet domweg de computers te gaan vervangen, maar de harde schijf te vervangen voor een SSD schijf, en een Windows 7 Licente te installeren en ook nog eens het geheugen uit te breiden, zijn er per computer 3 upgrades tegelijk uitgevoerd. Tevens zijn de computer tijdens de upgrade grondig gereinigd. Door 4 ict taken gelijktijdig uit te voeren is er al flink op werkzaamheden bespaard, die niet zo eenvoudig in harde valuta uit te drukken zijn.
De 30 computers die aan vervanging toe waren, maar nu enkel ge-upgrade zijn leverde al een besparing van 6.000 euro op. De totale besparing door alle computers gelijktijdig te upgraden inclusief de schoonmaak beurt schatten we op zo’n 7.500 euro of meer.

Conclusie
Een deel van de verrichte werkzaamheden waren ook noodzakelijk geweest bij 30 vervangingen door nieuwe computers. Deze werkzaamheden hebben we niet in mindering gebracht in het bovenstaande vergelijk, wat impliceert dat de totale besparing eerder groter dan kleiner zal uitvallen.

Sneekernet heeft dit project namens SASK Computers met grootste zorg uitgevoerd.

Sneekernet ict & SASK Computers, samen dienen we een hoger doel.