Upgrade maakt sneller

Apple’s software upgrades kan uw computer weer snel maken.

Buiten de reguliere updates, komt Apple inc. elk jaar met een gratis upgrade uit. Door deze upgrades uit te voeren zorgt u ervoor dat uw computer niet verouderd en dat uw Apple computer meegroeit met de nieuwste software ontwikkelingen.

Versnelling ontstaat alleen bij normale harde schijven.
Heeft u een Apple computer een gewone harde schijf dan treed er, mede door de reguliere updates, een vertraging op. Deze vertraging is meestal niet te voorkomen door de manier waarop een normale harde schijf functioneerd.
Staat u op het punt Apple software upgrade uit te voeren, dan is het slim om eerst flink schoon schip te maken. Maak zoveel mogelijk ruimte vrij op uw Apple computer voordat u de upgrade uitvoert. Zet bijvoorbeeld al uw grote data bestanden op een extern harde schijf en verwijder deze van uw Apple computer. Wanneer uw “flink schoon schip maakt”, heeft u grote kans op een aanzienlijke snelheidsverbetering na het uitvoeren van de jaarlijkse software upgrade van Apple inc.

De verklaring.

De grote schoonmaak klus vlak voor de upgrade zijn er veel lege plekken ontstaan op de buitenring van de harde schijf. De buitenring van de harde schijf bevat de meeste data per track en draait tevens het snelst. Omdat de Apple upgrade zeer groot is kan deze nuttig gebruik maken van de vrij gekomen ruimte op de buitenring. Na de upgrade is een soort omgekeerde vertraging ontstaan. Grote delen van de nieuwe Apple software staan na de upgrade mogelijk weer op de buitenring van de harde schijf. Is dit het geval bij uw computer, dan resulteert dat in een aanzienlijke prestatie verbetering van uw Apple computer.