Apple draait Windows 10

Apple draait Windows 10

Boot Camp 6 heeft ondersteuning voor Windows 10
Door Krijn Soeteman, donderdag 13 augustus 2015 13:53

Apple heeft Boot Camp 6 aangekondigd, blijkt uit een ondersteuningspagina op de Apple-support-website. Het installeren van de nieuwe versie vereist OS X Yosemite en ondersteunt modellen iMacs en Macbooks uitgebracht vanaf medio 2012.

Mensen met bestaande 32-bit-Windowsinstallaties kunnen deze niet upgraden en zullen een 64-bit-versie van het nieuwe besturingssysteem moeten installeren, schrijft het bedrijf op een support-pagina, waar ook de volledige lijst van ondersteunde modellen staat.

Boot Camp 6 zorgt voor ondersteuning binnen Windows 10 voor verschillende elementen die beschikbaar zijn in sommige nieuwe Mac-versies, zoals ondersteuning voor usb-3 en usb-c, thunderbolt, het ingebouwde sd- of sdxc-kaartslot, Apple SuperDrives en Apple’s eigen toetsenbord, muis en trackpad.

De nieuwe Boot Camp zorgt zelf automatisch voor de download van alle benodigde Windows-drivers. Macrumors laat weten dat de update nog uitgerold wordt en nog niet beschikbaar is voor OS X, maar soms al wel opduikt in Windows-partities.