Antivirus advies

Hoe houdt u de Apple computer beschermt?

Houdt u Apple computer up-to-date, groei mee met de Apple innovaties en voer de gratis upgrades uit.
In de meeste gevallen is dit voldoende om uw Apple apparatuur virus vrij te houden.
Er ontstaan helaas situaties die hiervan afwijken, bijvoorbeeld wanneer u de beveiligingsinstellingen van uw Apple computer aanpast, zodat automatisch elk willekeurige software fabrikant wordt vertrouwt. In enkele gevallen is dit noodzakelijk, bijvoorbeeld als er sprake is bij gebruik van specifieke software applicaties die niet bij Apple zijn aangeboden voor controle. Een andere situatie die veel voor komt is dat u er voor gekozen heeft om uw Apple computer niet up-to-date te houden.
In dergelijke situaties geven wij een positief advies voor extra bescherming tegen virussen, maar welke antivirus software is er voor de Apple beschikbaar?
Hieronder treft u de 4 bekenste:
  – Norton Antivirus
  – Sophos
  – AVG
  – MacKeeper

Wie van de 3?

De 4 bovenstaande software pakketten doen allemaal het werk wat ze behoren te doen. Het is aan u persoonlijke voorkeur welke u kiest. Doch op één van de vier bovenstaande pakketten geven wij een negatief advies. Het betreft Mac Keeper. Het Mac Keeper product is weliswaar een legitiem software pakket die uw computer virus vrij houdt en diverse gereedschappen herbergt uw computer te optimaliseren, doch Mac Keeper bestookt u continue met eigen reclames en eigen software aanbevelingen, zelfs wanneer u de software heeft aangeschaft.
Wat wij tevens zeer kwalijk vinden is het volgende. Het is ons opgevallen dat wanneer uw Mac Keeper abonnement bijna verloopt u automatisch aanbiedingen ontvangt voor verlenging. Dat lijkt heel mooi, maar wanneer u juist niet over de Mac Keeper software beschikt ontvangt u veel voordeligere Mac Keeper aanbiedingen. Dus wanneer u al Mac Keeper klant bent, wordt u er voor gestraft.

Sneekernet ICT geeft u een zo eerlijk mogelijk advies. Het reclame- en aanbiedings -beleid van Mac Keeper is in onze ogen onjuist en ongewenst. Het is best mogelijk dat Mac Keeper haar beleid in de toekomst aanpast, maar tot die tijd: Bevelen wij de Mac Keeper software niet aan!

Kies daarom één van de overgebleven alternatieven. Sneekernet ICT is een geautoriseerde dealer van AVG software, de AVG antivirus versie voor de Apple is nu nog GRATIS, maar is nog vrij kort op de markt. Sophos is er veel langer en heeft de meeste positieve recensie ontvangen.

 De juiste bescherming, het zal onze zorg zijn.