PRAM reset

Kampt uw Apple computer met vreemde problemen dan is wellicht slim om de hardware instellingen van uw Apple computer te resetten. Bij zo’n hardware reset worden de instellingen die uw de compter in de batterij opgeslagen heeft opnieuw ingesteld, zoals het geluidsniveau, de opstart schijf en dergelijke. Deze instellingen in de batterij noemt Apple het “Parameter RAM” (PRAM).

Hoe?
OS X Yosemite: Het PRAM van uw computer opnieuw instellen

Als u merkt dat bepaalde instellingen niet worden bewaard op uw Mac, zoals het volume van de luidspreker, de resolutie van het beeldscherm of de opstartschijf, moet u mogelijk het PRAM van uw computer opnieuw instellen.
Door het PRAM opnieuw in te stellen kunnen bepaalde systeeminstellingen en voorkeuren worden gewijzigd. Gebruik Systeemvoorkeuren om de instellingen te herstellen.

Important:   Om deze instructies af te drukken, klikt u op de deelknop  in het helpvenster en kiest u ‘Druk af’.
Kies Apple-menu > ‘Zet uit’.

Zoek de volgende toetsen op het toetsenbord: Option, Command (⌘), P en R. U moet deze toetsen gelijktijdig indrukken in stap 4.

Schakel uw Mac in.

Druk onmiddellijk op Option + Command + P + R en houd deze toetsen ingedrukt. U moet op deze toetscombinatie drukken voordat het grijze scherm verschijnt.

Houd de toetsen ingedrukt totdat uw Mac opnieuw is opgestart en u het opstartgeluid voor de tweede keer hoort.

Laat de toetsen los.

Nadat u het PRAM van uw computer opnieuw hebt ingesteld, moet u mogelijk het volume van de luidspreker, de resolutie van het beeldscherm en de opstartschijf aanpassen. Zie het Apple Support-artikel Het PRAM van uw computer opnieuw instellen voor meer informatie over PRAM.

Bron: Apple Inc.

De 4 toesten voor de PRAM reset