Ben ik gehackt geweest

Email GeHackt Check

pwnedE-mail adressen worden door bedrijven veelvuldig gebruikt voor hun klanten registratie. Uw e-mail account gegevens zijn daarom een gewild doelwit voor cybercriminelen en hackers. Met gehackte e-mail accounts kunnen zij namens een andermans identiteit hun cybercrime activiteiten anoniem voortzetten.

Hoe controleert u of uw e-mail account gehackt is, of gehackt is geweest
Klik op deze link Email GeHacktCheck waarna u naar de desbetreffende website wordt gebrachtunt u controleren of uw email adres gehackt is geweest. De maker van deze website ‘pwned’ houdt een database bij van alle e-mail adressen waarvan de inloggegevens gelekt zijn. Vul op deze website uw e-mail adres in en controleer de lekken.
Indien uw e-mail adres in hun database voorkomt, krijgt u te zien bij welk internetdienst dat is geweest en in welke tijd de lek heeft plaatsgevonden. In dat geval doet u er goed aan om uw wachtwoord direct te wijzigen en te versterken.

Pwned betekens
‘Pwned’ betekent ‘owned’ en is in het Nederlands ‘mijn eigen gemaakt’ of ‘het is nu van mij’. De ‘P’ hoort eigenlijk een ‘O’ te zijn. Het woord pwned werd gebruikt in het populaire spel ‘Warcraft’. Het werd getoond nadat een overwinning op de vijand was behaald. Het was destijds een simpele typefout van een Warcraft programmeur. Vanwege de populariteit van het Warcraft spel is het een nieuw begrip geworden.

Wachtwoordbeleid
Voer een degelijk wachtwoordbeleid, kies voor elke internetdienst een ander wachtwoord, maak het wachtwoord niet te kort.