Problemen in Windows 10

broken windows 10Doen zich in Windows 10 onverklaarbare problemen voor en lijken ze onoplosbaar wat u ook probeert om de problemen te verhelpen, lees dan verder, dit kan de oplossing zijn van de Windows 10 problemen.

Niet alleen Windows 10
De problemen kunnen zich op allerlei manieren voordoen, zoals:
1. Verkenner problemen.
2. Problemen bij gebruik van de rechter muisknop.
3. Outlook profiel en andere e-mail verbindingsproblemen.
4. Diverse Office 365 problemen.
5. Bijzonder trage Windows update of vastlopende Windows update.
6. Trage muisklik reactie tijd, zelfs op een snelle computers.
7. Sterk vertraagde laadtijd van internet pagina’s

Als u dit artikel aantreft dan heeft u waarschijnlijk al enkele haren uit de hoofd getrokken en wellicht bent u het bijna aan het opgeven. Geloof het of niet, de oplossing is simpel, maar dat gezegd, dat is een ICT syndroom: Per definitie lijken alle ICT vraagstukken moeilijk, maar achteraf blijkt de oplossing vaak eenvoudig te zijn.

De Boosdoener
De ‘Windows Search Engine’ is de boosdoener. De ‘Windows Search Engine’ wordt door veel Windows diensten gebruikt. Als deze dienst niet correct functioneert dan hebben de onderdelen die hier gebruik van maken ook problemen. Onderdelen zoals hierboven zijn vermeld stagneren door een storing van deze dienst, maar er kunnen zich ook storingen voordoen in andere Windows onderdelen.

Hoe herkent u het probleem?
Open het Windows menu en tik ‘Services.msc‘ (dan enter) en zoek in de Windows Services lijst de ‘Windows Search Engine’ op. Indien er achter deze dienst ‘wordt gestart‘ staat, maar die nooit in de ‘is gestart‘ status komt, dan mag u nu een gat in de lucht springen, want de oplossing is nabij. Door deze service uit te schakelen zijn de problemen verholpen.

Hoe kunnen we dat oplossen?
Een Windows dienst in de ‘wordt gestart‘ status is niet te bewerken, dus moet dat op een alternatieve manier worden opgelost. Via de ‘cmd.exe‘ opdracht prompt is het mogelijk de ‘Windows Search’ dienst uit te schakelen, maar daarvoor moet de cmd opdracht met administrator rechten worden uitgevoerd. Echter zal u dat niet lukken, omdat de rechtermuisknop daarvoor nodig is en de rechtermuisknop functioneert niet goed door de dezelfde storing.

Hoe lukt dat dan wel?

Via Taakbeheer kan men ook een Windows programma starten met Administrator rechten. Start ‘Taakbeheer’ door gelijktijdig de toets combinatie [CTRL] + [ALT] + [DEL] in te drukken en daarna voor taakbeheer te kiezen. Kies in Taakbeheer het menu: ‘Bestand/Nieuwe taak uitvoeren‘ en type in het veld: ‘cmd.exe‘ en vergeet niet het vinkje aan te zetten voor ‘Deze taak met administratorbevoegdheden maken.’ In het ‘cmd’ venster wat zich daarna opent tikt u de onderstaande opdracht (in het blauw) waarmee u de ‘Windows Search Engine’ uitschakelt na de eerst volgende computer opstart. Herstart uw computer en de klus is geklaard. taakbeheer

cmd.exe

sc config WSearch start= disabled (enter)

[SC] ChangeServiceConfig SUCCESS