CyberCrime Awareness

cybercrime workshop 2020
 reserveer
Workshop datum: medio januari 2020, s’avonds van 20:00 t/m 22:00 uur.

ICT is continue onderhevig aan verandering, dat weet u ook wel. Via uitgekiende software verbeteringen proberen bedrijven zoals Apple en Microsoft zich te onderscheiden van de rest. Maar door de grote honger naar verandering laat iedereen steken
 in de beveiliging vallen. Via de media worden de opgedoken kwetsbaarheden aan de hele wereld bekend gemaakt, waardoor de cybercriminelen direct in de kaart worden gespeeld. De Cybercrime Awareness workshop 2020 helpt u zich te wapenen tegen de cybercriminelen en ze buiten de deur te houden.

 

Cybercrime Awareness

Release, release, release.
De veranderingen gaan sneller, de techniek wordt complexer, de tijd wordt korter en het budget wordt kleiner, herkent u dit? Dit zijn stuk voor stuk allemaal gegronde redenen om steken te laten vallen in de productbeveiliging bij grote ict-bedrijven en helaas is dat ook het geval. De Wifi WPA2 kwetsbaarheid, het omzeilen van het inlog proces van Apple’s MacOSX, de Processor kwetsbaarheden Spectre/Meltdown en de Etherblue zijn pijnlijke voorbeelden hiervan. Uitgebreide media aandacht over nieuwe ernstige kwetsbaarheden volgt elkaar snel op, opeens is dergelijk nieuws heel normaal geworden. Hierdoor krijgen de cybercriminelen tegenwoordig de kwetsbaarheden gepresenteerd op een dienstblad, daar maken ze dan ook gretig gebruik van. Maar hoe zit dat met de onbekende kwetsbaarheden, kent u die ook? Waar moet u allemaal rekening mee houden om er zeker van te zijn dat u goed beschermd bent?

 

Uw beveiliging is zo sterk als “de zwakste schakel”.

troefkaart de mensDe mens blijft het belangrijkste onderdeel van de cyber beveiliging. Al zouden we dat nog zo graag willen, we kunnen de cybercriminelen niet makkelijk op andere gedachten brengen om ons niet gaan aanvallen, maar we kunnen ons zelf wel tegen de cybercriminelen wapenen en zo ons er beter tegen beschermen. De voorzieningen zoals een firewall, anti-malware, spam filtering, antivirus Endpoint bescherming en ook nog eens up-to-date blijven, het is allemaal een noodzakelijk kwaad geworden om maar beschermd te blijven. Je zou denken dat door al die extra beschermingsmaatregelen het voor cybercriminelen steeds moeilijker wordt om bij u in te breken, maar houd uzelf niet voor de gek, de cybercriminelen spelen steeds vaker hun beste troefkaart uit: die troefkaart is de mens, u helaas dus ook.

 

Zet de achterdeur niet wijd open.
Vergelijk de computer beveiliging eens met de beveiliging bij u thuis, u beschermt u huis met goede sloten en doet bij vertrek alles goed op slot. Niemand laat thuis de achterdeur wijd open staan voor inbrekers. Maar denk eens aan het volgende scenario: wat doet u met die vriendelijke verkoper aan de voordeur die u lang aan de praat houd, terwijl u niet door heeft dat op hetzelfde moment u huis via de achterdeur leeg geroofd wordt. Dit is een vergelijkbare situatie hoe een phising aanval met malware werkt op uw computer. U opent een zeer betrouwbaar ogende e-mail-uitnodiging, maar in werkelijkheid zet u de achterdeur van uw computer wijd open, alle beveiligingsmaatregelen ten spijt en bovendien heeft u helemaal niets in de gaten. Waar zijn de cybercriminelen op uit? Wat zoeken ze meer, anders dan geld? Hoe gaan ze te werk en hoe moeilijk is het wel niet? In de workshop zal u zien dat het heel makkelijk is.

 

The Internet of Things
De IOT’s apparaten gaan steeds meer een grotere rol spelen in de cyber-security. De IOT’s worden inmiddels op grote schaal door cyber criminelen ingezet voor hun criminele praktijken. Dit opkomend gevaar komt bij verschillende segmenten in de workshop ook aan bod. Wat kan u zelf doen aan een goede beveiliging, welke beveiligingsmaatregelen moet u treffen, waar moet u op letten.

 

Hacking-insight
We zoomen opnieuw in op één van vele populaire hack technieken. Deze keer is het script-injectie op websites formulieren. Hoe gaat het in zijn werk en wat zijn de gevolgen hiervan.

Cybercrime onderwerpen

  • Evolutie cybercriminaliteit.
  • Social engineering.
  • De AVG
  • IOT’s.
  • Hackdemo: Een niets vermoedende gebruiker in Hoofddorp.
  • Webpagina-injectie.
  • Cybercrime marktplaats.
  • Hoe vindt je kwetsbaarheden?
  • Cookies, wat is het gevaar.
  • Hoe kan je zien of een Webshop veilig is?
  • Recente kwetsbaarheden, WPA, MacOSX inlog, Meltdown en Spectre.
  • De EHBO koffer voor een digitale gezondheid.

Kosten en toplocatie SKWA.
Deelname aan de Cybercrime Awareness workshop 2020 kost maar 27,50 euro p.p.
De workshop wordt in het SKWA in Hoofddorp gehouden op een donderdagavonden, de exacte datum wordt later bekent gemaakt.
U kunt gratis bij het SKWA parkeren, koffie en een drankje zijn inbegrepen.
SKWA (Sportcomplex Koning Willem-Alexander)
Bennebroekerweg 800, 2134 AB Hoofddorp

Schrijft u zich nu alvast in voor de CyberCrime Awareness workshop 2020.
Als u zich uiterlijk 4 weken voor de gekozen workshop datum inschrijft ontvangt een vroegboek korting van 15%.

reserveer

Reserveer snel, via de reserveer-knop hierboven komt u bij het inschrijvingsformulier.