meer data verbruik iOS 9

Klachten over Wifi-assistent in iOS 9

Veel Apple-gebruikers klagen over een verhoogd datagebruik sinds de introductie van iOS9. In het nieuwste besturingssysteem zit een feature die de telefoon automatisch laat overschakelen naar een mobiel netwerk als het merkt dat de wifi-verbinding slecht is. Niet iedereen is daarvan op de hoogte. De feature staat echter automatisch ingeschakeld.
Smartphones hebben de gewoonte om zich vast te klampen aan een wifi-netwerk, zelfs als het signaal heel slecht is. Om gebruik te kunnen maken van een mobiele internetverbinding moest je voorheen eerst de wifi-verbinding uitschakelen. Met de nieuwe Wifi-assistent is dit niet meer nodig. Wanneer het toestel merkt dat de verbinding slecht is, schakelt hij automatisch over naar een mobiel netwerk. De gebruiker krijgt hier echter geen notificatie van waardoor het datagebruik ongemerkt snel kan oplopen.
Mensen die hun datagebruik graag in eigen hand willen houden, kunnen de functie echter heel eenvoudig uitschakelen. In het Instellingenmenu ga je naar de sectie Mobiel Netwerk en scrolt vervolgens helemaal naar beneden om de Wifi-assistent uit te schakelen.