Kom te laat en verbaas iedereen

Georgekom te laat op college en zet de wereld op zijn kop
George is geboren 1914 in Amerika, zijn moeder en vader waren joodse immigranten. Zijn vader was een wiskunde leraar en zijn moeder werkte in de Bibliotheek. Door invloed van zijn vader ging George geometrie studeren, maar hij blonk er niet in uit, George was een student zoals duizenden
.

Vaak te laat
George had echter de gewoonte om vaak te laat op college te verschijnen, wanneer dat gebeurde kreeg hij meestal straf door extra huiswerk opdrachten mee te krijgen. Op een dag in 1939 arriveerde George zelfs 20 minuten te laat op college. Om straf te voorkomen sloop hij stilletjes de college zaal in en nam de wiskundevraagstukken over van het bord in zijn notitie blok. George ging ervan uit dat deze vraagstukken het huiswerk was voor de volgende week.

Thuis gekomen begon hij aan aan zijn huiswerk en kreeg hij al gauw spijt als haren op zijn hoofd dat hij te laat in de collegeklas was gearriveerd, hij dacht dat hij iets gemist moest hebben, dat hem makkelijker naar de oplossing zou leiden. George heeft zijn tanden erin gezet en binnen enkele dagen heeft hij de twee vraagstukken opgelost.

Een week later bracht hij zijn oplossing naar de professor, maar George had een vermoedde dat hij die te laat inleverde. De professor liet het werk van George een tijdje liggen, omdat hij zich niet kon herinneren dat hij een opdracht aan de klas had gegeven, dat wachten maakte George nog nerveuzer.

Na 6 weken werd George gevraagd om naar de Decaan te komen. George maakte zich op voor het ergste. Hij opende de deur en trof de decaan, zijn professor en een aantal mensen aan die hij niet kende, hij hield zijn adem in. De Professor stapte pardoes naar voren en stak zijn hand uit en zei: ‘Gefeliciteerde George, Hoe heb je het geflikt? heb je het alleen gedaan of met hulp?’. George snapte er niets van en vroeg om verheldering.

De 2 wiskundige vraagstukken die op het schoolbord stonden bleken al jaren onopgeloste statistische formules te zijn die geen enkele wetenschapper over de hele wereld heeft kunnen oplossen.

Had George op tijd op college gekomen, dan had hij geweten dat het onoplosbare vraagstukken waren, maar door te laat te arriveren heeft hij zonder opdracht vooraf twee onoplosbare vraagstukken opgelost.

Gerorge Bernard Dantzig

George Bernard Dantzig
Is een gerenommeerde wetenschapper geworden, heeft diverse prijzen gewonnen en heeft mooie gerespecteerde wetenschappelijke functies mogen bekleden.

Voor elk probleem is er een oplossing
Soms moet je ‘out of the box’ denken, soms helpt het als je er blanco in stapt en het helpt ook om flink je tanden er in te zetten.
De methodieken, ‘out of the box thinking’, ‘er blanco in staan’ en ‘de tanden erin zetten’ past Sneekernet ICT ook toe bij het oplossen van haar ict vraagstukken.

ICT support with a bite!