OSX El Capitan is er

Vanaf woensdag is het nieuwe Apple OSX El Captitan beschikbaar.

OS X El Capitan brengt onder andere snelheidsverbeteringen naar oudere Mac-systemen en het besturingssysteem biedt Split View voor schermvullende weergave met twee vensters.Bezitters van een Mac-systeem kunnen hun besturingssysteem via de Mac App-winkel gratis updaten. Versie 10.11 heeft een grootte van 6,08GB volgens Apple.

Elk systeem dat ook OS X Yosemite kan draaien, is geschikt voor El Capitan, zoals MacBook Pro’s van half 2007 of later, MacBook Airs en iMacs van 2007 of nieuwer. Niet alle snelheidsverbeteringen komen echter ook naar al die systemen. De verbeteringen van Metal, dat ontwikkelaars directere toegang tot de gpu geeft, komen alleen naar computers die Apple vanaf eind 2012 heeft uitgebracht.

Voor alle ondersteunde systemen belooft Apple dat met El Capitan onder andere het openen en wisselen van apps, bekijken van pdf-documenten en tonen van de eerste e-mail vlotter verloopt. Daarnaast is het Notities-programma flink uitgebreid, kunnen sites in Safari vastgepind worden, is er een Split View-weergave en zijn er veranderingen bij Mission Control.
Bron: Tweakers