Scratch 3.0 Workshop

Scratch 3.0 workshop NL
 
Flappy BirdScratch 3.0 is een gratis, online en educatief programmeer omgeving voor jonge studenten van 8 t/m 16 jaar, maar wordt ook gebruikt door mensen van alle leeftijden. Scratch is ontworpen door MIT uit de Verenigde Staten. De Scratch ontwikkel omgeving bestaat uit programmeer opdrachten die u in blokken op elkaar stapelt. Uw heeft geen programmeer voorkennis nodig om met de Scratch ontwikkelomgeving aan de gang te gaan.

 

Waar is Scratch voor bedoeld?
Scratch is gemaakt om jonge studenten te enthousiasmeren voor het programmeren. Kunt u zich een betere manier bedenken om de jeugd te enthousiasmeren anders dan bij het maken van een computer spel? En dat is nu precies waar Scratch 3.0 zo in uitblinkt. Met niet al te veel programmeer regels heeft u in Scratch al gauw een uitdagend, interactief en werkend computerspel inclusief beweging en geluid. Men kan eenvoudig animaties maken die een boodschap overbrengen of een verhaal vertellen en dat allemaal in een kort tijdsbestek.

 

Is Scratch moeilijk?
Scratch blokkenDe Scratch ontwikkelomgeving heeft zoals alle andere programmeer omgevingen geen programmeer syntax. Een programmeer syntax is een vooral gedefinieerd reglement waar een ontwikkelaar aan zich dient te houden. Omdat de programmeer syntax ontbreekt, kan je zonder voorkennis met Scratch aan de gang.

 

Is Scratch kinderachtig?
Scratch zeker niet kinderachtig, sterker nog Scratch herbergt andere programmeer technieken met bijzondere eigenschappen die de Scratch ontwikkelaar verrassende mogelijkheden geeft. Deze verrassende en unieke mogelijkheden tref je niet bij andere programmeer omgevingen aan.

 

Waarom deze workshop?
Classic Pong met ScratchU zult zich afvragen waarom u een workshop zou volgen als Scratch zo makkelijk is? Ja, u kunt inderdaad zo beginnen met Scratch en komt er al snel een interactief spel op de plank, maar wij willen graag alle bijzondere eigenschappen van Scratch eerst duidelijk maken. De bijzondere eigenschappen liggen namelijk niet aan de oppervlakte, waardoor u minder snel optimaal gebruik zal gaan maken van Scratch en al haar bijzondere mogelijkheden. Door het volgen van deze workshop kunt u van meet af aan de juiste strategie bepalen, voordat u aan het werkelijke werk begint, want: ‘Een goed begin is het halve werk!’.

 

House of Media
De Scratch workshop is in opdracht van House of Media gemaakt speciaal voor de VMBO leergang.
Bent u geïnteresseerd in de workshop neem dan contact op met House-of-Media.nl door op de link te klikken.