partner van ESET

Sneekernet ICT is partner van beveiligingsbedrijf ESET

iPhone <-> Man on the moon

 

Door de continue voortschrijdende technologie zoals de versnelling van computer hardware en de steeds complexere software breiden onze digitale mogelijkheden zich sterk uit. De cybercriminelen maken ook deze ontwikkeling door en zetten op hun manier geavanceerde methoden in om het kwaadwillend werk er mee te verrichten. Om even aan te geven hoe sterk de rekenkracht in 46 jaar gegroeid is: Tegenwoordig bevat één iPhone 6 dezelfde rekenkracht als wat NASA nodig had om in 1969 een man op de maan te zetten. 

Hacken voor Dummies
Het is tegenwoordig zeer eenvoudig te gaan hacken. We noemen 2 voorbeelden: Voor 5 euro kan je al een DDOS aanval bestellen om bijvoorbeeld een website van de concurrent plat te leggen. En via de zoekmachine Shodan kan je op het internet zoeken naar “Internet Off Things” apparaten (IOT, bijv. een internet camera) om vervolgens de zoekresultaten te gebruiken om toe te slaan.

Internet Of Things (IOT)
De IOT ontwikkeling is echt fantastisch, een nieuw digitaal tijdperk treed aan. Dat een koelkast bijhoud wat er zich in bevind is natuurlijk geweldig. Maar wordt er wel met de veiligheid van de koelkast eigenaar rekening gehouden? Wat zal een cybercrimineel denken wanneer hij ontdekt dat de koelkast 3 dagen niet open is geweest? tijd voor een kraakje? En hoe zit het met de slimme thermostaat. Is er in het ontwerp van de verschillende slimme thermostaten rekening gehouden met cyberaanvallen? Als een cybercrimineel de thermostaat weet uit te lezen, dan kan hij in de winter aan de temperatuur instellingen herleiden wanneer een huishouden op vakantie is. Afijn, genoeg stof om verder over na te denken.

Uw beveiliging onder de loep.

Veel beveiligingspakketten voldoen tegenwoordig niet meer. De Apple computers hebben standaard antivirus onder de motorkap, maar extra bescherming kan geen kwaad. De Windows computers hebben beslist extra bescherming nodig. Daar is de keuze groot en dat maakt het niet makkelijker. Veel beveiligingsoplossingen zijn, zoals de Microsoft die aanbiedt, niet meer geschikt voor een zakelijke omgeving. Op een eerder tijdstip heeft Sneekernet de Cybercriminaliteit onder de aandacht gebracht, toen ging het over de Awareness training. De Awareness training is echter een onderdeel van de beveiligingsoplossing. 

Hoe staat de beveiliging er voor? Toets de 5 stappen.

  1) Externe Antivrus & Spam filtering

  2) Professionele firewall met Malware filter.

  3) Antivirus op de mailserver.

  4) Antivirus op de werkstations.

  5) Bewustwording gevaren & gevolgen, Awareness.

Awareness (hoogste beveiligingsniveau)

Door enkele vervelende incidenten bij een relatie die een uitstekende beveiliging had ingericht (op 4 verschillende niveaus), was bij Sneekernet ICT de noodzaak ontstaan om meer te doen dan alleen maar een computer en / of netwerk uit te rusten met beveiligingssystemen. Het is inmiddels heel belangrijk geworden dat alle medewerkers die met een computer werken op de hoogte zijn van de gevaren. Het zal uw bedrijf helpen wanneer uw medewerkers weten waar de hackers op uit zijn, hoe ze te werk gaan en wat de medewerkers moeten doen indien er zich onverhoopt een besmetting heeft voorgedaan.

De nieuwe wet “Meldplicht datalekken” die op 1 januari 2016 van kracht gaat is ook belangrijk. Slaat uw bedrijf gegevens op die gekoppeld kunnen worden aan personen, zogezegd persoonsgegevens dan is het verstandig om hier ook aandacht aan te besteden. Ga na hoe de gegevens van personen en relaties worden opgeslagen c.q. worden beveiligd. Het is voor u belangrijk te weten wat deze nieuwe wet precies inhoud en dat u op de hoogte bent van de verantwoordelijkheden en de gevolgen. 

Onze inspanningen van de laatste tijd

Door het bijwonen van ICT denktanks en het bezoeken van seminars van beveiligingsbedrijven meent Sneekernet een oplossing gevonden te hebben. Het is combinatie van beveiligingssoftware en awareness training.

ESET onze nieuwe beveiligingspartner

Omdat Sneekernet bij zijn huidige beveiligingspartner belangrijke aspecten miste zoals de Awareness en Nederlands ondersteuning is Sneekernet op zoek gegaan naar een andere beveiligingspartner. Sinds vorige week is het Sneekernet partnerschap bij beveiligingsbedrijf ESET een feit. ESET is een beveiligingsbedrijf die oplossingen levert voor Windows, Apple computers en telefoons. Onze keuze om juist bij ESET partner te worden is ge-ent op het onderstaande factoren:
 – ESET voert een pro-actief beleid tegen cybercriminialtieit
 – ESET heeft een goed beeld (Awareness) van de bedreigingen.
 – ESET heeft een partner helpdesk in Nederland.
 – Elke ESET client werkt ook als een detector voor kwaadwillende activiteiten, totaal 100.000.000 sensoren wereldwijd.
Er zijn nog meer redenen om voor ESET te kiezen, maar veel van deze redenen vertonen gelijkenissen met andere beveiligingssoftware.

De Awareness training

De Awareness training kan Sneekernet voor u verzorgen en schakelt hiervoor een beveiligingsexpert in.
De training neemt ongeveer 4 uur in beslag, maar is voor het kader en de medewerkers iets anders toegesneden. Wanneer de training gelijktijdig voor de verschillende doelgroepen plaats vindt dan kan de training hierdoor iets meer tijd in beslag nemen.

Prijzen ESET beveiliging (zowel Windows als Mac)

Productcode

Product(en)

Prijs per stuk

56051001

ESET Endpoint Protection Advanced (bundel) (1 Jaar) 

€31,10 excl BTW

56052001

ESET Endpoint Protection Advanced (bundel) (2 Jaar) 

€46,70 excl BTW

56053001

ESET Endpoint Protection Advanced (bundel) (3 Jaar) 

€65,30 excl BTW

 

Extra (externe) links:

PARTNER BIZQIT:          https://www.bizqit.nl/bescherm-je-gevoelige-data/
COMPUTER WORLD:     https://computerworld.nl/algemeen/64459-criminele-tactieken-worden-geavanceerder
SECURITY MAGAZINE:  https://infosecuritymagazine.nl/2015/04/15/cyberaanvallen-worden-steeds-geavanceerder/