Windows 10 – BSOD

Automatische update Windows 10 levert BSOD op

Levert dit een ‘Nvidia, fuck you’ op?

Gebruikers schreeuwen moord en brand vanwege de automatische updates in Windows 10. Een brakke Nvidia-update werd zo automatische geïnstalleerd met crashende pc’s tot gevolg.

———————————————-

Het probleem ligt bij een displaydriver van Nvidia. Gebruikers die parallelle GPU-techniek SLI hebben ingeschakeld, ervaren uiteenlopende problemen in Windows 10, van knipperende schermen, tot crashende pc’s. Nvidia-klanten klagen dat dit probleem zich al voordeed in Windows 10 build 10130 (uit mei) met de Nvidia-update.

Auto-update

In de huidige previewbuild (10240, ook de RTM) wordt de gewraakte Nvidia-update (353.5) automatisch binnengehaald. Windows is net als veel andere besturingssystemen overgestapt op automatisch bijwerken en dat zit niet iedereen even lekker, zo meldt Forbes. Thuisgebruikers kunnen niet meer kiezen of en wanneer updates worden geïnstalleerd.

Erger nog, Windows Update laat niet zien welke driver-versie wordt binnengehaald, zodat zelfs geïnformeerde gebruikers in het duister tasten over de update. Forbes vraagt zich af of het een goed idee is om Windows 10 te hacken, zodat updates niet meer automatisch worden binnengehaald. UPDATE: Een officiële tool daarvoor is er nu ook.

Update 09.52 uur: Microsoft heeft inmiddels  een tool uitgebracht om ongewenste updates te blokkeren, zo meldt ZDnet.

 

Bron: Henk-Jan Buist