Certified Data Protection

Uw bedrijf klaar voor de AVG

CDPO Beveiliging

De nieuwe privacy wet (AVG*) gaat op 25 mei 2018 in en verplicht elk bedrijf (groot of klein) om zeer behoedzaam om te gaan met haar persoonsgegevensverwerking.

Elk bedrijf wordt geacht beveiligingsmaatregelen te treffen naar de stand van de huidige techniek om privacy-schendingen te minimaliseren of te voorkomen. Een datalek is een voorbeeld van zo’n schending. Echter een ransomware infectie binnen uw bedrijf wordt door de autoriteiten ook als een privacy-schending gezien. Een AVG-overtreding is dichterbij dan u denkt.

Het beschermen van uw data is erg belangrijk, het is daarom raadzaam om de verwerking van privacy gevoelige gegevens binnen uw bedrijf in kaart te brengen en te toetsen om te zien of de verwerking correct volgens de nieuwe wet verloopt. Door deze verwerking in kaart te brengen en uw bedrijfsprocessen af te stemmen naar de maatstaven van de wet voorkomt of minimaliseert u een privacy-overtreding in de toekomst. Bovendien zal uw bedrijf een kleinere of misschien wel geen boete opgelegd worden indien uw bedrijf alsnog door een privacy overtreding getroffen wordt, zeker wanneer u kan aantonen dat uw volgens de nieuwe wettelijke maatstaven heeft gehandeld.

Sneekernet ict is gecertificeerd om de verwerkingsinventarisatie van de privacy gevoelige gegevens binnen uw bedrijf te verrichten en uw ict beveiliging te onderzoeken. Samen gaan we de onderzoeksresultaten bespreken en maken een plan van aanpak die uw bedrijf compliant maakt met de nieuwe privacy-wet. Het is vaak niet zo spannend als dat men zou denken, zeker niet voor een klein bedrijf.

 

Bel of e-mail ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek, +31 6 424 68 212, mail ons .

*) AVG = Algemene Verordening Gegevensbescherming en is een vertaling van de Europese GDPR (General Data Protection Regulation).