Online backup

Waarom Backup

50% van de bedrijven die significant gegevensverlies lijden gaat binnen 2 jaar ten onder. Herstel van gegevens via traditionele backupmethoden op tape is slechts in iets meer dan 50% van de gevallen succesvol.
Uw bedrijf loopt statistisch dus een kans van 25% om na gegevensverlies ten onder te gaan ondanks een aanwezige tape back-up procedure.

De Online Backup biedt een oplossing voor deze onacceptabele situatie door uw bedrijfsgegevens eerst onleesbaar te versleutelen en vervolgens te versturen over een beveiligde verbinding voor redundante opslag in gedupliceerde datacenters. Het proces werkt volledig automatisch, inclusief verificatie via e-mail, en kan dus niet vergeten worden. Restoratie van verloren gegevens vindt in omgekeerde richting plaats.

Ten opzichte van de traditionele tape back-up methoden biedt Online Back-up veel voordelen op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid, en gegevensactualiteit tegen lagere kosten en met minder tijdverlies.

  1. Op een voorafgeplande tijd worden gewijzigde en nieuwe bestanden geselecteerd voor backup.
  2. De bestanden worden gecomprimeerd om verzending zo snel mogelijk te laten verlopen. Online Backup Manager maakt gebruik van In-File Delta technologie, waarmee uitsluitend nog de wijzigingen binnen een bestand verstuurd worden voor radicale compressie van 95% en hoger.
  3. De bestanden worden onleesbaar versleuteld. De gebruikte 128 bits AES versleuteling is van professionele kwaliteit en in gebruik bij banken en overheden. Alleen u bent in het bezit van de sleutel. Zonder deze sleutel kan niemand uw bestanden ontcijferen. Ook u en wij niet.
  4. Er wordt een beveiligde versleutelde verbinding over Internet geopend naar de Online Backup Server. Uw reeds versleutelde bestanden worden via deze verbinding, dubbel versleuteld verstuurd
  5. Uw bestanden worden in versleutelde toestand opgeslagen op de Online Backup Server. Meerdere versies worden bewaard zodat de historie van uw bestanden toegankelijk blijft.
  6. Voor optimale zekerheid wordt een eveneens versleutelde kopie bijgehouden op een 2e Online Backup Server in een ander data center. Uw backup is dus altijd op meerdere plaatsen aanwezig.
  7. Na iedere backup en bij wijziging van uw instellingen ontvangt u een rapport per email. Zo weet u direct of uw backup in orde is en niet pas wanneer u deze nodig heeft.

 

 Betrouwbare back-up, het zal onze zorg zijn.