sneller en goedkoper

SNELLER EN GOEDKOPER

In 2009 kreeg sneekernet de opdracht om voor een drukkerij groep in Zuid Holland de internet verbindingen te herzien. De internet verbindingen die we aantroffen waren langzaam, erg kostbaar maar hadden een zeer hoge beschikbaarheids garantie.

VPN netwerk Drukkerij groep
VPN schema drukkerij groep, verbindingen en diensten

Advies en realisatie nieuwe verbindingen
Op ons advies is de internet verbinding ge-upgrade van 4Mb naar 60Mb (tegenwoordig is het 120MB). Hiertoe heeft Sneekernet de nieuwe internet provider begeleid en er voor gezorgt dat er voor de nieuwe snellere internet verbinding een kabel werd ingegraven onder het trottoir. Om geen concessie te doen omtrent de hoge betrouwbaarheid is een dubbele internet verbinding aangelegd via een andere internet provider.

Conclusie

De internet versnelling gaf een enorme boost op de productie voor de 3 dtp afdelingen. De besparing op de internet kosten bij één van de drie vestigingen was zelfs 7.200 euro op jaarbasis. De besparing op de totale internet kosten voor de 3 vestigingen gezamelijk schatten we op ongeveer 14.000 per jaar.
Sindsdien is er bij de drukkerij groep veel veranderd. Hieronder staat een schema met de internet-afhankelijke ict diensten.