Windows backup 2 ext-HD

Backup naar ex. HDOm je waardevolle gegevens op een Windows computer te back-uppen naar externe schijven heb je een Microsoft account nodig, commercïele back-up software of je moet het zelf handmatig maar gaan over slepen. Ondanks alle verbeteringen die door Microsoft zijn doorgevoerd heeft Windows 11 niet een makkelijke back-up oplossing die voor iedereen duidelijk werkt. Toch heeft Windows wel een mogelijkheid om naar externe schijven automatisch te back-uppen. Lees verder voor meer informatie.

Ook ik vindt het lastig om uw waardevolle gegevens vanuit het Windows 11 systeem zonder externe tools automatisch te gaan back-uppen. Windows biedt weliswaar een online back-ups aan, maar daarvoor dient u over een Microsoft account te beschikken. Ik vindt dat niet persé de juiste gang van zaken. Een back-up moet niet een Microsoft account verplichten. Vooral in de komende tijd, omdat ik verwacht dat de cybercrime dreiging in 2023 flink zal toenemen. Ik vind dat iedere Windows gebruiker met de basis Windows gereedschappen eenvoudig een back-up moet kunnen maken waarbij het voor de gebruiker ook eenvoudig moet zijn om het herstel van de gegevens te kunnen uitvoeren.

Welnu, al lange tijd is er in Windows een gedeeltelijk verborgen back-up procedure beschikbaar waarbij iedere Windows gebruiker achteraf van zal begrijpen hoe de gegevens worden bewaard. De inrichting van het automatische back-up proces is bij de meeste onbekend door tekortkomingen in de Windows taakplanner. Sneekernet ict weet hoe die tekortkoming omzeilt moet worden. Als eenmaal het back-up proces is ingericht, weet u ook hoe u alle waardevolle gegevens op de externe back-up schijven kunt bereiken.

Helaas kan ik niet in dit artikel onthullen hoe dit precies in zijn werk gaat. Ondanks dat ik graag kennis deel met anderen, wil ik de oplossing via het internet niet zomaar weggeven.

Indien een automatische back-up van de gegevens van op Windows computer wenst die op externe harde schijven worden opgeslagen, dan kan Sneekernet ict u helpen. Via een eenmalig investering van 279 euro excl. btw en excl. 2 externe harde schijven wordt het voor u ingericht.